Tarteletter med kylling

Tarteletter med kylling

Denne ret er nemmest at lave flere portioner af på en gang, da man ikke rigtigt kan koge kyllingen i kun de 100g. vand der skal bruges som fond senere.
Antal portioner:1
Kategori:Hovedretter med kylling

Næringsindhold:

Energi:
Total:

450 kcal
Protein:37,2 %
Kulhydrat:32,8 %
– Heraf sukkerarter:5,3 %
Kostfibre:0,8 %
Fedt:28,8 %
– Heraf mættet fedt:11,3 %
Tarteletter er generelt en meget kalorietung ret pga. tartelet skålen som ofte er lavet af butterdej.
Man kan kaste sig ud i at lave sine egne skåle, og dermed få en endnu bedre makro fordeling, men jeg har her valgt at bruge den fedtreducerede udgave som findes i mange butikker.

Ingredienser:

160 g.Kyllingebryst filet
100 g.vand
1 g.Hønse bouillon terning
1 g.Grøntsags bouillon terning
Krydderier:
Salt, peber, hvidløgspulver
Sauce:
4 g.Bage hvedemel (Reme1000)
50 g.Skummetmælk
Fyld:
54 g.Asparges snitter (Rema1000)
44 g.Thaiblanding (Rema1000)
1 g.Hakket persille (frost) til pynt
Tilbehør:
45 g.Humlum Fedtreducerede tartelet skåle (2 stk.)

Fremgangsmåde:

  • Skær kyllingebrystet ud i 3-4 mindre dele
  • Bring vand med bouillon terninger og krydderier i kog.
  • Kog kyllingen ved svag varme (simre) i 30-45 min.
  • Lad kyllingen ligge i bouillonen og trække lidt tid efter den er kogt.
  • Tag kyllingen op af bouillonen.
  • Skær det kogte kyllingen ud i så små stykker som muligt. Det skal helst nærmest falde fra hinanden af sig selv.
  • lav en meljævning af mælk og mel
  • Bring bouillon i kog igen og tilsæt meljævningen.
  • Smag til med salt og peber
  • Kom kyllingen i saucen under omrøring
  • Hæld væsken fra asparges og kom asparges i saucen under omrøring
  • Kom thaiblandingen i saucen og lad det simre nogle minutter.
  • Varm tartelet skålene iht. anvisning på pakken.
  • Kom det færdige fyld i skålene og pynt med lidt hakket persille

Er du interesseret i mine andre hovedretter med kylling eller kalkun? så finder du dem her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *