Tarteletter med kylling

Antal portioner: | 1 |
Kategori: | Hovedretter med kylling |
Næringsindhold:
Energi: Total: | 450 kcal |
Protein: | 37,2 % |
Kulhydrat: | 32,8 % |
– Heraf sukkerarter: | 5,3 % |
Kostfibre: | 0,8 % |
Fedt: | 28,8 % |
– Heraf mættet fedt: | 11,3 % |
Man kan kaste sig ud i at lave sine egne skåle, og dermed få en endnu bedre makro fordeling, men jeg har her valgt at bruge den fedtreducerede udgave som findes i mange butikker.
Ingredienser:
160 g. | Kyllingebryst filet |
100 g. | vand |
1 g. | Hønse bouillon terning |
1 g. | Grøntsags bouillon terning |
Krydderier: Salt, peber, hvidløgspulver | |
Sauce: | |
4 g. | Bage hvedemel (Reme1000) |
50 g. | Skummetmælk |
Fyld: | |
54 g. | Asparges snitter (Rema1000) |
44 g. | Thaiblanding (Rema1000) |
1 g. | Hakket persille (frost) til pynt |
Tilbehør: | |
45 g. | Humlum Fedtreducerede tartelet skåle (2 stk.) |
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingebrystet ud i 3-4 mindre dele
- Bring vand med bouillon terninger og krydderier i kog.
- Kog kyllingen ved svag varme (simre) i 30-45 min.
- Lad kyllingen ligge i bouillonen og trække lidt tid efter den er kogt.
- Tag kyllingen op af bouillonen.
- Skær det kogte kyllingen ud i så små stykker som muligt. Det skal helst nærmest falde fra hinanden af sig selv.
- lav en meljævning af mælk og mel
- Bring bouillon i kog igen og tilsæt meljævningen.
- Smag til med salt og peber
- Kom kyllingen i saucen under omrøring
- Hæld væsken fra asparges og kom asparges i saucen under omrøring
- Kom thaiblandingen i saucen og lad det simre nogle minutter.
- Varm tartelet skålene iht. anvisning på pakken.
- Kom det færdige fyld i skålene og pynt med lidt hakket persille
Er du interesseret i mine andre hovedretter med kylling eller kalkun? så finder du dem her.