Proteinrige rundstykker

" "
Proteinrige rundstykker

Protein rundstykker

Antal Portioner:24 stk.
Kategori:Hjemmebagt brød

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. portion

3.239 kcal
135 kcal
Protein:25,3 %
Kulhydrat:64,9 %
Kostfibre:3,1 %
Fedt:7,4 %

Ingredienser:

800 g.Vand
50 g.Frisk gær (eller 12g tørret)
700 g.Bage hvedemel (Rema1000)
14 g.Salt
25 g.Bageenzymer Sweetkitchen
105 g.Bulk Soya Protein Isolate, Unflavored
65 g.Hvedeklid (valsemøllen)
Pensling og pynt:
Vand
16 g.Sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Bland hvedemel, Hvedeklid, Proteinpulver, bage enzymer og salt godt. 
  2. Opløs gæren i lunkent vand (ca. 36-38°)
  3. Tilsæt væsken til melblandingen mens røremaskinen kører på niveau 3.
  4. Husk at skrabe skålens kanter ned.
  5. Lad røremaskinen ælte dejen ca. 15 min på niveau 3.
  6. Skub dejen ned nogle gange undervejs, så den bliver ordentligt æltet og ikke bare kører rundt om dejkrogen.
  7. Dejen skal være glat, ensartet og smidig
  8. Del dejen i 24 lige store dele (ca. 72g.) og tril til runde boller med glat overflade.
  9. Spray hulpladen med sprayfedt eller smør den med lidt flydende fedtstof.
  10. Hold bollerne på hovedet og dyp toppen i lunkent vand, lad dem kort dryppe af og dyp så toppen i sesamfrø.
  11. Drys evt. lidt salt og peber over bollerne for at give smagen et twist.
  1. Sæt hulpladen ind i den øverste tredjedel af den slukkede ovn
  2. Placer en bradepande med 1 – 1,5 liter kogende vand i bunden af ovnen.
  3. Luk ovnen og lad rundstykkerne hæve i ca. 45 min.
  4. Sæt bradepanden med vand på bordet, og placer hulpladen ovenpå mens ovnen bliver varm.
  1. Tænd ovnen på varmluft med undervarme og varm den op til 270°
  2. Når ovnen er varm skifter du til alm. Over under varme og skruer ned til 220°
  3. Bag rundstykkerne på nederste rille i ovnen i ca. 20-22 min.
  4. Når rundstykkerne er færdige tages de ud og afkøler utildækket på en rist, ikke på hulpladen.

Rundstykkerne kan fryses

Når rundstykkerne tages op fra frost, kan de med fordel vendes en tur på en brødrister så bliver de hurtigt lækre sprøde igen.

Interesseret i andre opskrifter på proteinrigt brød? Se mine øvrige opskrifter her: hjemmebagt brød

Til denne opskrift skal der bruges en speciel bageplade, kaldet en hulplade. Den kan købes på mål så den passer til din ovn, eller som en justerbar udgave, som du selv tilpasser til din ovn.

Jeg har købt min hos www.grillbutikken.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *