Risalamande uden proteinpulver

Risalamande, er en traditionel dansk spise her i juletiden. Den originale udgave er lavet på risengrød og piskefløde, hvilket ikke er godt for en GBY’er som mig, men min version her er lavet helt uden fløde. Denne version er desuden også uden proteinpulver.
Antal Portioner: | 1 |
Kategori: | Dessert / mellemmåltid |
Næringsindhold:
Energi: pr. portion | 246 kcal |
Protein: | 40,0 % |
Kulhydrat: | 39,3 % |
Kostfibre: | 0,8 % |
Fedt: | 19,0 % |
Ingredienser:
120 g. | Cheasy skyr 0,2% Vanilje |
80 g. | Cheasy hytteost 1,5% |
ca. 0,5 g. | Vanilje essens |
5 g. | Mandler, smuttede |
18 g. | Grød ris (rema1000) |
Pynt med: | |
4 g. | Groft hakkede mandler |
5 g. | Bodylab zero toppings jordbær |
Fremgangsmåde:
- Kog risene i rigeligt, let saltet, vand iht. tidsanvisning på pakken. Når de er færdig kogte, hældes vandet fra og de køles af.
- Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over dem, vent et par minutter så skallen bliver nem at få af og smut dem.
- Hak mandlerne groft
- Kom skyr, hytteost, ris og mandler i en skål og rør det sammen.
- Smag til med et par dråber vanilje essens og Easis flydende sød.
- Anret i portionsskåle.
- Pynt med Zero toppings og lidt groft hakkede mandler.
Er du interesseret i mine andre opskrifter på lækre desserter, uden tilsat sukker? så finder du dem her.