Pebernødder

Pebernødder, uden tilsat sukker

Lækre pebernødder uden tilsat sukker.
med fibre og protein, så de mætter godt.
Antal:ca. 120 stk.
Kategori:Småkager

Næringsindhold:

Energi:
Total
pr. stk.
pr. 100g bagt

1385 kcal
ca. 12 kcal
297 kcal
Protein:15,0 %
Kulhydrat:52,6 %
Fibre:8,0 %
Fedt:29,2 %

Ingredienser:

62 g.Kærgården let
87 g.Sukrin sirup gold
100 g.Sukrin gold
ca. 4-5 g.Easis perfect sød flydende
1/4 tsk.Hjortetaksalt
1/2 tsk.Kanel
1/2 tsk.Nelliker, stødt
1/2 tsk.Kardemomme
32 g.Sammenpisket æg
180 g.Bage hvedemel (Rema 1000)
20 g.Soya protein isolate (Bulk)
50 g.Grahams mel

Fremgangsmåde:

  • Sørg for at alle ingredienserne har stuetemperatur inden du blander dem.
  • Vej de tørre ingredienser af, hver for sig (mel, grahamsmel, sukrin gold, proteinpulver)
  • Sigt og bland mel, proteinpulver, sukrin gold og grahamsmel (skaldelene ligger tilbage når man sigter grahamsmel, disse hældes forsigtigt i melblandingen)
  • Kom krydderierne i melblandingen og rør rundt til det hele er blandet godt.
  • Tilsæt det sammenpiskede æg, Sukrin sirup, smør og flydende sød og rør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Hæld massen ud på en bage måtte (det er ret smuldret, men det samler sig når du ælter det)
  • Æltes sammen til en ensartet glat masse og pakkes ind i madfolie.
  • lægges på køl i ca. en time
  • Tag dejen ud fra køl og ælt den til den er til at arbejde med.
  • Form/rul til små kugler eller rul til små aflange ruller som skæres i skiver af 0,5cm. Placeres på en bageplade med bagepapir
  • Bages i en 200gr. forvarmet ovn med over/undervarme på anden øverste rille i ca. 8-10 min. alt efter hvor store man har formet dem.
  • Afkøles på en rist. (de bliver først sprøde når de er afkølet

Tip:

Man kan bage lidt dej af gangen og lade resten blive på køl, på samme måde som med en traditionel småkage dej.

Er du interesseret i mine andre opskrifter på kager og småkager? så finder du dem her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *