Klassisk lasagne med mornaysauce

Lasagne er nemmest at lave som flere portioner på en gang, på billedet har jeg lavet et fad med 5 portioner.
Antal Portioner: | 1 |
Kategori: | Hovedret med oksekød |
Næringsindhold:
Energi: pr. portion | 302 kcal |
Protein: | 39,0 % |
Kulhydrat: | 31,8 % |
Kostfibre: | 1,8 % |
Fedt: | 26,8 % |
Ingredienser:
80 g. | Hakket oksekød 4-7% |
14 g. | Revne/fint hakkede gulerødder |
10 g. | Hakket løg |
20 g. | Tomat pasta/pure |
50 g. | Skummetmælk |
40 g. | Vand |
20 g. | Let mornay sauce 4% (karolines køkken) |
23 g. | Fuldkorns lasagne plader |
20 g. | Revet mozzarella 15% (karolines køkken) |
Salt, peber, hvidløgspulver, oregano, paprika, lidt chili |
Fremgangsmåde:
- Brun kødet i en gryde
- Tilsæt krydderier og rør rundt
- Tilsæt gulerødder og løg og rør rundt
- Tilsæt tomat pasta/pure og rør rundt.
- Tilsæt mælk, vand og mornay sauce og bring retten i kog.
- Lad koge i nogle minutter.
- Fordel skiftevis kødsauce og lasagneplader i et ildfast fad.
- Tilberedes i alm. ovn ved 200 gr. i ca. 35 min.
- Efter ca. 25 min drysses revet mozzarella over lasagnen.
- Når mozzarella er smeltet og gylden, tages lasagnen ud af ovnen.