Jeg eksperimenterer jævnligt med at bage brød med proteinpulver og fibre, primært fordi jeg er rigtig glad for brød.
Ofte står jeg i en situation hvor jeg ikke kan tage en hel bolle eller et helt skive brød, hvis et måltid skal passe indenfor mine egne kriterier i forhold til kcal og protein mængde.
Ved at bage mine egne brød, hvor jeg har fået protein mængden højere op end den er i det brød jeg kan købe, så er behovet for proteinrigt pålæg i forhold til brød, mindre. Det synes jeg giver en bedre fordeling af måltidet.
Dernæst kan jeg, når jeg selv bager, også nemmere bestemme portionsstørrelserne og derved undgår jeg madspild.
Jeg bruger en Ankarsrum køkkenmaskine til at ælte dejene, da de gerne skal æltes i flere minutter. Dejene samler sig hurtigt men skal alligevel æltes videre i flere min. for at give dejen de optimale muligheder for at hæve, da det er under æltningen at de lange glutentråde som får dejen til at hæve, dannes. Det er derfor vigtigt at ælte dejen godt igennem.
Det er ligeledes vigtigt at alle ingredienser, medmindre andet står nævnt i opskriften, har stuetemperatur når man bager. Så arbejder ingredienserne bedst sammen.