Grydebrød med et strejf af kanel, langtidshævet

Antal Portioner: | 1 |
Kategori: | Hjemmebagt brød |
Næringsindhold:
Energi: total pr. 100g færdigbagt (ca.) | 2.308 kcal 200 kcal |
Protein: | 21,1 % |
Kulhydrat: | 65,9 % |
Kostfibre: | 4,3 % |
Fedt: | 8,8 % |
Ingredienser:
550 g. | Vand |
20 g. | Gær, frisk |
315 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
135 g. | Grahamsmel (valsemøllen) |
40 g. | Hvedeklid (valsemøllen) |
100 g. | Havregryn |
10 g. | Salt |
1 g. | Kanel (kan udelades) |
1 g. | Kardemomme (kan udelades) |
20 g. | Easis multisød (kan udelades) |
10 g. | Optimax bageenzymer |
50 g. | Bulk powders Soya protein isolate (unflavored) |
Fremgangsmåde:
- Lun vandet til 37-38 gr. og opløs gæren heri.
- Bland hvedemel, grahamsmel, hvedeklid, havregryn, proteinpulver, bageenzymer, multisød, salt, kanel og kardemomme sammen i røremaskinens skål (kanel, kardemomme og multisød kan udelades hvis man ikke ønsker kanel smagen)
- Hæld væsken i melblandingen mens røremaskinen kører.
- Lad maskinen ælte dejen ved middel hastighed i ca. 15-20 min. dejen skal være våd og klistret.
- Stil dejen til hævning et lunt sted, med husholdningsfilm over skålen i ca. 2-3 timer
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt/vend den så den bliver lidt mere fast. (den er meget klistret og skal fortsat være det, pas på med ikke at komme for meget ekstra mel i)
- Kom dejen i en smurt tefal römertoph (stegeso) med låg på og rids overfladen.
- Brødet sættes ind på en rist på nederste rille i den kolde ovn.
- Tænd ovnen på 200 gr. varmluft og bag brødet (med låg på) i ca. 1 time.
- Tag derefter låget af og lad brødet bage færdigt i ca. 10-15 min.
- Vend brødet ud på en rist til afkøling.
