Grove mini baguettes

Antal Portioner: | 15 stk. |
Kategori: | Hjemmebag med gær |
Næringsindhold:
Energi: total pr. portion v. 15 stk. | 2127 kcal 142 kcal |
Protein: | 24,9 % |
Kulhydrat: | 62,5 % |
Kostfibre: | 6,6 % |
Fedt: | 6,6 % |
Ingredienser:
550 g. | Vand |
6 g. | Tør gær (eller 25g frisk gær) |
300 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
125 g. | Grahamsmel (valsemøllen) |
10 g. | Salt |
15 g. | Sweetkitchen bageenzymer |
60 g. | Bulk Powders Soya Protein Isolate, Unflavored |
125 g. | Hvedeklid (valsemøllen) |
Pensling og pynt: | |
Vand, oregano, groft salt |
Fremgangsmåde:
- Bland hvedemel, grahamsmel, hvedeklid, proteinpulver, tør gær, bage enzymer og salt godt. (bruges der frisk gær, skal gæren i stedet udrøres i vandet)
- Varm vandet op til ca. 38°
- Tilsæt væsken til melblandingen mens røremaskinen kører.
- Husk at skrabe skålens kanter ned.
- Lad røremaskinen ælte dejen ca. 12-15 min.
- Skub dejen ned nogle gange, så den bliver ordentlig æltet og ikke bare snurrer rundt om dejkrogen.
- Dejen skal være glat, ensartet og smidig. En smule klistret men ikke meget)
- Del dejen i 15 lige store dele (ca. 78g.) og tril til små aflange baguettes.
- Lad dem hæve tildækket et lunt sted ca. 1,5 time.
- Pensl oversiden af baguetterne med vand.
- Drys evt. lidt salt og oregano over dem for at give smagen et twist.
- Tænd ovnen på varmluft med undervarme og varm den op til 220°
- Når ovnen er varm, sættes brødene ind og ovnen skrues ned til 180° varmluft med undervarme.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.
- Når de er færdige tages de ud og afkøler utildækket på en rist.
Baguettes kan fryses.

