Drømmekage, uden tilsat sukker

Antal Portioner: | 12 |
Kategori: | Kager |
Næringsindhold:
Energi: total pr. portion | 1.307 kcal 109 kcal |
Protein: | 21,5 % |
Kulhydrat: | 32,5 % |
Kostfibre: | 1,2 % |
Fedt: | 45,1 % |
Ingredienser:
50 g. | Æg |
50 g. | Æggehvide |
125 g. | Easis multisød |
2 g. | Easis flydende sød |
30 g. | Kærgården let |
140 g. | Skummetmælk |
80 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
50 g. | Grahamsmel |
40 g. | Scitic nutrition isolate proteinpulver (vaniljesmag) |
10 g. | Bagepulver |
Kokos topping: | |
40 g. | Kærgården let |
20 g. | Skummetmælk |
65 g. | Sukrin gold |
2 g. | Easis flydende sød |
30 g. | Kokosmel |
Fremgangsmåde:
- Bland hvedemel, grahamsmel, proteinpulver og bagepulver i en skål
- Pisk æg, æggehvider og easis multisød lyst, let og skummende.
- Smelt smøret og tilsæt mælken og lad det blive lunt.
- Kom ægge blandingen i mel blandingen og rør det sammen til en fast dej
- Tilsæt mælken lidt efter lidt til dejen og rør godt, så dejen bliver tyndet op til den er helt flydende.
- Tilsæt easis flydende sød og rør rundt.
- Kom dejen i et ildfast fad med bagepapir.
- Bages på nederste rille i ovnen ved 180gr. varmluft i ca. 20 min.
- Mens kagen bages, laver du kokos toppingen som skal på kagen efter de 20 min.
- Kokos toppingen laves i en gryde.
- smelt smøret og tilsæt mælk og sukrin gold.
- Bring det i kog og tilsæt lidt easis flydende sød.
- Når kagen har bagt de ca. 20 min. og er blevet helt fast i konsistens, hældes kokosblandingen på og fordeles ud over hele kagen.
- Kagen bages i yderligere ca. 10 min.
- Tag kagen ud og lad den køle af i formen.
- Når kagen er afkølet, deles den i 12 stykker.

Er du interesseret i mine andre opskrifter på kager og småkager? så finder du dem her.