Boller i karry med kylling

Boller i karry er en klassisk dansk ret, som mange, især børn, elsker. Oprindeligt laves den med svinefars, men jeg har her lavet en version på kyllingefars som er sundere.
Lav gerne flere portioner på en gang af denne ret, det er nemmere.
Antal Portioner: | 1 |
Kategori: | Hovedret med kylling |
Næringsindhold:
Energi: total | 314 kcal |
Protein: | 39,4 % |
Kulhydrat: | 39,2 % |
Kostfibre: | 1,4 % |
Fedt: | 23,2 % |
Ingredienser:
Kødboller | |
100 g. | Kyllingefars 5% |
15 g. | Æggehvide |
1 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
1 g. | Hvedeklid (valsemøllen) |
7 g. | Skummetmælk |
5 g. | Hakket løg (frost) |
Krydderier (mængde efter ønske) | |
Salt | |
Peber | |
Karry pulver | |
Tilbehør | |
30 g. | Fuldkornsris /brune ris (Rema1000) |
30 g. | Blomkålsris (frost) |
Karry sauce | |
2 g. | Flydende fedtstof |
3 g. | Bage hvedeme (Rema1000) |
3 g. | Bulk powders soya protein isolate (unflavered) |
70 g. | Skummetmælk |
ca. 70 g. | Vand |
Krydderier (mængde efter ønske) | |
Salt | |
Karry pulver |
Fremgangsmåde:

- Mix alle ingredienserne til kødboller sammen i en skål, så du får en ensartet fars.
- Skyl risene grundigt og kog dem i let saltet vand i henhold til anvisningerne på pakken.
- Bring en gryde med vand i kog.
- Form farsen til små boller, 3 stk. pr. person og kog dem i vandet.
- Damp blomkålsrisene i lidt vand i microovnen.
Karry saucen
- Lav en jævning af proteinpulveret og ca. 1/4 af mælken
- Smelt fedtstof i en gryde og svits karryen her i.
- Tilsæt mel og rør det godt sammen.
- Kom skiftevis lidt mælk og vand i gryden og rør godt, så saucen bages op.
- Kom jævningen i gryden.
- Tilsæt vand til saucen har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og evt. ekstra karry.
Er du interesseret i mine andre hovedretter med kylling eller kalkun? så finder du dem her.