0
Din Indkøbskurv

SPIDSKÅLSSALAT m. KIKÆRTER

Spidskålssalat m. kikærter

Spidskål og kikærter, to ting, som hvis du spurgte mig for et par år siden, ikke var noget jeg spiste, ligesom jeg engang heller ikke mente at frugt eller ost, for den sags skyld, hørte hjemme i en salat.
Det var lige indtil jeg blev introduceret for en hjemmelavet spidskålssalat med æblestykker og mandler.

Det var en super lækker spidskåls salat, og her forleden, så jeg en på instagram som viste hvordan hun ristede en dåse kikærter og brugte dem i en spidskålssalat sammen med salatost, bær og ris... altså en masse ting som jeg egentlig ikke mente hørte hjemme i en salat, men jeg  blev alligevel nysgerrig og det inspirerede mig til at give spidskålssalaten endnu en chance i mit repertoire af proteinrige retter, så her har du et par forskellige varianter.

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser, så prøv dig frem og skab en masse hurtige og lækre salater som du nemt kan kombinere med dit foretrukne kød.
De kan fint spises uden dressing, men vil du nu gerne have lidt dressing, så kan jeg anbefale at prøve med lidt avocado dressing fra Rema.

Nemt hurtigt og fleksibelt, perfekt til dig der ikke har tid til at lave mad hver dag, eller som tilbehør til grillen.

Kategori Salater
Antal portioner i opskriften 1
Kcal pr. portion

250 kcal

 

Spidskålssalat med ristede kikærter

SPIDSKÅLSSALAT m. KIKÆRTER

Spidskålssalat

NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION

13,1 g. Protein
19,4 g. Kulhydrat
2,0 g. Heraf sukkerarter
8,1 g. Kostfibre
11,4 g. Fedt
3,1 g. Heraf mættet fedt
0 g. Alkohol

 

MAKROFORDELING E%

spidskålssalat m. kikærter - makro diagram

Ingredienser

spidskålssalat m. kikærter

60 g. Kikærter, konserves (drænet vægt)
4 g. Sojasauce
4 g. Sukrin gold
2 g. Ekstra jomfru olivenolie
55 g. Spidskål
25 g. Broccoli buketter
20 g. Soja bønner
20 g. Gulerod
20 g. Rød peberfrugt
25 g. Æble
3 g. Frisk persille
4 g. Rå mandler
10 g. Cheddar i tern (til salat)
4 g. Sojasauce
2 g. Citronsaft
12 g. Evt. avocado dressing (kan udelades)

Fremgangsmåde

ristede kikærter

  1. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem let
  2. Kom sukrin gold, sojasauce og olie på en pande og varm det op
  3. Tilsæt kikærterne og rist dem , under jævn omrøring i ca. 10 min.
  4. Lad dem køle af

Spidskålssalat m. kikærter

  1. Kikærterne tilberedes som beskrevet ovenfor
  2. Skyl og snit spidskålen fint
  3. Skræl og riv gulerødderne med en skrællekniv, så det bliver til lange papirstynde strimler
  4. Skær broccoli buketterne i mindre dele.
  5. Snit æble og peberfrugt i tern.
  6. Bland ovenstående i en stor skål, sammen med de øvrige ingredienser.
  7. Hak persillen meget fint og fordel den ud over
  8. Kom til sidst sojasauce og citronsaft ud over og vend det hele sammen i skålen.
  9. Kom evt. avocado dressing over, ved servering (kan udelades)

Spidskålssalat med ristede kikærter & fuldkornsris

SPIDSKÅLSSALAT m. KIKÆRTER & RIS

Spidskålssalat

NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION

13,1 g. Protein
19,4 g. Kulhydrat
2,0 g. Heraf sukkerarter
8,1 g. Kostfibre
11,4 g. Fedt
3,1 g. Heraf mættet fedt
0 g. Alkohol

 

MAKROFORDELING E%

spidskålssalat m. kikærter og ris - makro diagram

Ingredienser

spidskålssalat m. kikærter

60 g. Kikærter, konserves (drænet vægt)
4 g. Sojasauce
4 g. Sukrin gold
2 g. Ekstra jomfru olivenolie
65 g. Spidskål
25 g. Rød peberfrugt
25 g. Æble
5 g. Frisk persille
18 g. Fuldkornsris / brune ris
10 g. Cheddar i tern (til salat)
4 g. Sojasauce
12 g. Evt. avocado dressing (kan udelades)

Fremgangsmåde

ristede kikærter

  1. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem let
  2. Kom sukrin gold, sojasauce og olie på en pande og varm det op
  3. Tilsæt kikærterne og rist dem , under jævn omrøring i ca. 10 min.
  4. Lad dem køle af

Spidskålssalat m. kikærter

  1. Kikærterne tilberedes som beskrevet ovenfor
  2. Ris koges iht. anvisning på pakken
  3. Skyl og snit spidskålen
  4. Snit æble og peberfrugt i tern.
  5. Bland ovenstående i en stor skål, sammen med de øvrige ingredienser.
  6. Hak persillen meget fint og fordel den ud over
  7. Kom til sidst sojasauce og citronsaft ud over og vend det hele sammen i skålen.
  8. Kom evt. avocado dressing over, ved servering (kan udelades)

Forslag til kombinationer med kød (samlet portionsstørrelse ca. 400 - 425 kcal)

Serveret sammen med 150 g. kyllingelår

Spidskålssalat

Serveret sammen med 100 g. frikadeller

Spidskålssalat

Serveret sammen med 150 g. kyllingebryst

Spidskålssalat