Moussaka inspireret kartoffelfad m. squash og oksekød
Jeg var lidt i tvivl om hvad denne ret skulle hedde.
Her i huset kalder vi det for Græsk moussaka, men moussaka indeholder aubergine, det gør denne opskrift ikke, og bechamel saucen på toppen er skiftet ud med en kødsauce. Så en ægte moussaka er det ikke, men den minder dog alligevel en del derom.
Med denne ret anbefaler jeg at du laver flere portioner på én gang. Jeg laver gerne 4 portioner af gangen, da det passer med én pk. kød og én ds. tomatpasta.
Kategori | Hovedretter med oksekød |
Antal portioner i opskriften | 1 |
Kcal pr. portion |
400 kcal |
MOUSSAKA INSP. KARTOFFELFAD
NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION
35,1 g. | Protein |
30,1 g. | Kulhydrat |
8,1 g. | Heraf sukkerarter |
3,3 g. | Kostfibre |
13,9 g. | Fedt |
6,1 g. | Heraf mættet fedt |
0 g. | Alkohol |
MAKROFORDELING E%
Ingredienser
100 g. | Oksekød, hakket (4-7%) |
110 g. | Kartofler (skrællet) |
70 g. | Squash |
35 g. | Tomat pasta |
60 g. | Oma til madlavning 4% |
100 g. | Vand |
35 g. | Mornay sauce, light |
Krydderier: | |
Salt, peber, hvidløgspulver, allehånde, spidskommen og kanel | |
Tilbehør: | |
10 g. | Rucola eller anden grøn salat |
25 g. | Revet mozzarella 15% |
Fremgangsmåde
- Brun kødet i en gryde
- Tilsæt krydderier
- Tilsæt tomat pasta
- Rør det sammen, tilsæt madlavningsfløde
- Bring i kog og lad det simre 10 min.
- Tilsæt mornay-saucen og lad den simre med et par min.
- Snit kartofler og squash i tynde skiver og fordel det i et ildfast fad
- Fordel kødsaucen ud over kartofler og squash
- Retten varmes i ovnen i ca. 35-45 min. ved 200 gr. (til kartofterne er bløde, tjek dem ved at stikke i retten med en gaffel)
- Efter ca. 30 min. i ovnen fordeles mozzarellaen ud over retten og smelter med de sidste 10-15 min.
- Anret en portion på en bund af friske salatblade og pynt evt. med lidt frisk basilikum