Kylling m. kartoffelbåde, grønne asparges og salat
Lækker sommer ret med hjemmelavede kartoffelbåde, som også sagtens kan laves på grillen.
Kategori | Hovedretter med kylling |
Antal portioner i opskriften | 1 |
Kcal pr. portion |
374 kcal |
KYLLING m. KARTOFFELBÅDE, ASPARGES og SALAT
NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION
31,3 g. | Protein |
37,6 g. | Kulhydrat |
2,3 g. | Heraf sukkerarter |
4,7 g. | Kostfibre |
9,6 g. | Fedt |
1,6 g. | Heraf mættet fedt |
0 g. | Alkohol |
MAKROFORDELING E%
Ingredienser
Kartoffelbåde
175 g. | Kartofler |
3 g. | Rapsolie |
Krydderier: | |
Salt, peber, hvidløgspulver, rosmarin |
Kylling
120 g. | Kyllingebrystfilet |
Krydderier: | |
Salt, peber, hvidløgspulver, timian |
Tilbehør
75 g. | Grønne asparges |
60 g. | Grøn salat, som f.eks. salatskålen fra Rema1000 |
25 g. | Creme fraiche dressing light |
Fremgangsmåde
- Rens kartoflerne og skær dem ud i både.
- Skyl de skårne kartofler og dup dem med et viskestykke, så de ikke er alt for våde
- Mix olie og krydderier i en frysepose, så du får en marinade.
- Kom kartoffelbådene i posen, hold den lukket og ryst posen godt, så marinaden fordeler sig på kartoflerne.
- Fordel de marinerede kartofler i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 200gr. varmluft i ca. 45 min.
- Kyllingen placeres i et ovnfast fad og krydres med salt, peber, hvidløgspulver og timian.
- Kom lidt vand i bunden af fadet og steg kyllingen i ovnen, sammen med kartoflerne i ca. 25-30 min.
- Alternativt kan du i stedet stege kødet på grillen
- Skær asparges ud i mindre stykker og svits dem på panden eller damp dem i mikroovnen i en skål med lidt vand.
- Bland evt. de grønne asparges og salaten sammen og fordel dressingen over.