0
Your Cart

BOLLER I KARRY m. KYLLINGEFARS

Boller i karry m. kyllingefars

Boller i karry er en klassisk dansk ret, som mange, især børn, elsker.
Oprindeligt laves den med svinefars, men jeg har her lavet en version på kyllingefars som er sundere.
Lav gerne flere portioner på en gang af denne ret, det er nemmere og kødbollerne kan fryses, så du kan lave en hurtig version en anden dag.

Kategori Hovedretter med kylling
Antal portioner i opskriften 1
Kcal pr. portion

370 kcal

 

BOLLER I KARRY m. KYLLING

Madroulade med kyllingesalat

NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION

35,0 g. Protein
35,0 g. Kulhydrat
3,6 g. Heraf sukkerarter
2,7 g. Kostfibre
10,6 g. Fedt
0,7 g. Heraf mættet fedt
0 g. Alkohol

 

MAKROFORDELING E%

Boller i karry m. kyllingefars - makro diagram

Ingredienser

Kødboller

133 g. Kyllingefars 4-7%
10 g. Æggehvide
8 g. Æg
2 g. Grahamsmel
20 g. Løg (fint hakket)
17 g. Squash (fint hakket)
8 g. Skummetmælk
Krydderier:
Salt, peber, karry, gurkemeje

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Hak løg og squash fint
  2. Bland kød og grøntsager i en skål
  3. Tilsæt æg og æggehvide, rør det sammen
  4. Tilsæt grahamsmel og krydderier og rør det sammen, så du får en ensartet fars.
  5. Tilsæt mælk lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens, det må ikke blive for tynd.
  6. Bring en gryde med vand i kog.
  7. Form farsen til små boller, 3-4 stk. pr. person og kog dem i vandet.
  8. Du kan med fordel, have et glas med vand stående som du dypper skeen i mellem hver portion fars du tager op af skålen, så er de nemmere at forme.
  9. Når de bliver lette og kommer op til overfladen er de ved at være færdige.

Tilbehør

35 g. Fuldkornsris / Brune ris
40 g. Blomkålsris
Krydderier:
Salt

Tilbehør

  1. Skyl risene grundigt
  2. Kog risene i let saltet vand i henhold til anvisningerne på pakken.
  3. Lad blomkålsrisene koge med de sidste par minutter.

Karry sauce

2 g. Flydende fedtstof
3 g. Bagehvedemel
40 g. Skummetmælk
Vand (gerne kogevandet fra kødbollerne, det giver smag til saucen)
Tilsæt lidt af gangen, til saucen har den rette konsistens
Krydderier:
Salt, karry, gurkemeje

Karry sauce

  1. Smelt fedtstof i en gryde og svits karryen her i.
  2. Tilsæt mel og rør det godt sammen.
  3. Kom skiftevis lidt mælk og vand i gryden og rør godt, så saucen bages op.
  4. Tilsæt vand til saucen har den ønskede konsistens.
  5. Smag til med salt og evt. ekstra karry.

(hvis du synes det er svært at lave en opbagt sauce, der ikke klumper, kan du alternativt, i stedet for punkt 2 og 3 , lave en jævning af mel og mælk)