Boller i karry m. kyllingefars
Boller i karry er en klassisk dansk ret, som mange, især børn, elsker.
Oprindeligt laves den med svinefars, men jeg har her lavet en version på kyllingefars som er sundere.
Lav gerne flere portioner på en gang af denne ret, det er nemmere og kødbollerne kan fryses, så du kan lave en hurtig version en anden dag.
Kategori | Hovedretter med kylling |
Antal portioner i opskriften | 1 |
Kcal pr. portion |
370 kcal |
BOLLER I KARRY m. KYLLING
NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION
35,0 g. | Protein |
35,0 g. | Kulhydrat |
3,6 g. | Heraf sukkerarter |
2,7 g. | Kostfibre |
10,6 g. | Fedt |
0,7 g. | Heraf mættet fedt |
0 g. | Alkohol |
MAKROFORDELING E%
Ingredienser
Kødboller
133 g. | Kyllingefars 4-7% |
10 g. | Æggehvide |
8 g. | Æg |
2 g. | Grahamsmel |
20 g. | Løg (fint hakket) |
17 g. | Squash (fint hakket) |
8 g. | Skummetmælk |
Krydderier: | |
Salt, peber, karry, gurkemeje |
Fremgangsmåde
Kødboller
- Hak løg og squash fint
- Bland kød og grøntsager i en skål
- Tilsæt æg og æggehvide, rør det sammen
- Tilsæt grahamsmel og krydderier og rør det sammen, så du får en ensartet fars.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens, det må ikke blive for tynd.
- Bring en gryde med vand i kog.
- Form farsen til små boller, 3-4 stk. pr. person og kog dem i vandet.
- Du kan med fordel, have et glas med vand stående som du dypper skeen i mellem hver portion fars du tager op af skålen, så er de nemmere at forme.
- Når de bliver lette og kommer op til overfladen er de ved at være færdige.
Tilbehør
35 g. | Fuldkornsris / Brune ris |
40 g. | Blomkålsris |
Krydderier: | |
Salt |
Tilbehør
- Skyl risene grundigt
- Kog risene i let saltet vand i henhold til anvisningerne på pakken.
- Lad blomkålsrisene koge med de sidste par minutter.
Karry sauce
2 g. | Flydende fedtstof |
3 g. | Bagehvedemel |
40 g. | Skummetmælk |
Vand (gerne kogevandet fra kødbollerne, det giver smag til saucen) Tilsæt lidt af gangen, til saucen har den rette konsistens |
|
Krydderier: | |
Salt, karry, gurkemeje |
Karry sauce
- Smelt fedtstof i en gryde og svits karryen her i.
- Tilsæt mel og rør det godt sammen.
- Kom skiftevis lidt mælk og vand i gryden og rør godt, så saucen bages op.
- Tilsæt vand til saucen har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og evt. ekstra karry.
(hvis du synes det er svært at lave en opbagt sauce, der ikke klumper, kan du alternativt, i stedet for punkt 2 og 3 , lave en jævning af mel og mælk)