0
Din Indkøbskurv

MADROULADE m. KYLLINGESALAT

Madroulade m. kyllingesalat

Madroulade er en frisk sommerlig ret, som egner sig specielt godt til det kolde bord, når du skal servere noget lækkert let mad for dine gæster en varm sommer dag.
Opskriften her er en ny version, hvor jeg har fjernet proteinpulveret, men stadig opnået et højt protein indhold, blot via alm. fødevare i stedet.

Kategori Hovedretter med kylling
Antal portioner i opskriften 4
Kcal pr. portion

400 kcal

 

MADROULADE M. KYLLINGESALAT

Madroulade med kyllingesalat

NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION

36,7 g. Protein
31,4 g. Kulhydrat
7,5 g. Heraf sukkerarter
3,1 g. Kostfibre
13,3 g. Fedt
4,1 g. Heraf mættet fedt
0 g. Alkohol

 

MAKROFORDELING E%

Madroulade - makro diagram

Ingredienser

Madpandekage

80 g. Bagehvedemel
45 g. Grahamsmel
5 g. Bagepulver
150 g. Æg (3 stk.)
60 g. Æggehvide
400 g. Skummetmælk
8 g. Flydende fedtstof
Krydderier:
Salt, peber, timian

Fremgangsmåde

Madpandekage

  1. Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og krydderier
  2. Tilsæt æg og æggehvide og rør det sammen.
  3. Tilsæt fedtstof og rør rundt igen
  4. Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk/rør det sammen til en meget tynd dej.
  5. Fordel dejen i et tyndt lag i en bradepande, foret med bagepapir
  6. Bag dejen ved 200 gr. over under varme i ca. 20 min. Den hæver noget op under bagning, men falder sammen igen når den køler af.
  7. Tag dejen ud af ovnen og lad den køle af. (den skal være blød som en pandekage, så den nemt kan rulles)

Kylling

400 g. Kyllingebryst
8 g. Rapsolie
Krydderier:
Salt, peber, timian og kyllingekrydderi

Dressing

150 g. Cremefraiche 9%
15 g. Dijonsennep
5 g. Purløg
10 g. Rødløg (fint snittet)
10 g. Forårsløg (fint snittet)
Citronsaft
Flydende sød (få dråber)
Krydderier:
Salt, peber, timian

Kylling

  1. Bland olie og krydderier til en marinade
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og vend det i marinaden
  3. Lad det gerne stå på køl og trække i marinaden lidt tid
  4. Steg kyllingen på en pande
  5. Lad det køle af

Dressing

  1. Kom cremefraiche i en skål og bland det med de øvrige ingredienser til dressingen.
  2. Fin del den færdigstegte og afkølede kylling og bland den i dressingen.
  3. Stil på køl

Øvrigt fyld

80 g. Iceberg salat (eller anden grøn salat)
60 g. Peberfrugt
60 g. Agurk (uden midten)
40 g. Majs

Til sidst samles det hele

  1. Snit salat, agurk og peberfrugt fint og fordel det ud over den bagte og let afkølede dej sammen med majs.
  2. Fordel kyllingesalaten over
  3. Rul dejen sammen omkring fyldet som en roulade.