Madroulade m. kyllingesalat
Madroulade er en frisk sommerlig ret, som egner sig specielt godt til det kolde bord, når du skal servere noget lækkert let mad for dine gæster en varm sommer dag.
Opskriften her er en ny version, hvor jeg har fjernet proteinpulveret, men stadig opnået et højt protein indhold, blot via alm. fødevare i stedet.
Kategori | Hovedretter med kylling |
Antal portioner i opskriften | 4 |
Kcal pr. portion |
400 kcal |
MADROULADE M. KYLLINGESALAT
NÆRINGSINDHOLD PR. PORTION
36,7 g. | Protein |
31,4 g. | Kulhydrat |
7,5 g. | Heraf sukkerarter |
3,1 g. | Kostfibre |
13,3 g. | Fedt |
4,1 g. | Heraf mættet fedt |
0 g. | Alkohol |
MAKROFORDELING E%
Ingredienser
Madpandekage
80 g. | Bagehvedemel |
45 g. | Grahamsmel |
5 g. | Bagepulver |
150 g. | Æg (3 stk.) |
60 g. | Æggehvide |
400 g. | Skummetmælk |
8 g. | Flydende fedtstof |
Krydderier: | |
Salt, peber, timian |
Fremgangsmåde
Madpandekage
- Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og krydderier
- Tilsæt æg og æggehvide og rør det sammen.
- Tilsæt fedtstof og rør rundt igen
- Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk/rør det sammen til en meget tynd dej.
- Fordel dejen i et tyndt lag i en bradepande, foret med bagepapir
- Bag dejen ved 200 gr. over under varme i ca. 20 min. Den hæver noget op under bagning, men falder sammen igen når den køler af.
- Tag dejen ud af ovnen og lad den køle af. (den skal være blød som en pandekage, så den nemt kan rulles)
Kylling
400 g. | Kyllingebryst |
8 g. | Rapsolie |
Krydderier: | |
Salt, peber, timian og kyllingekrydderi |
Dressing
150 g. | Cremefraiche 9% |
15 g. | Dijonsennep |
5 g. | Purløg |
10 g. | Rødløg (fint snittet) |
10 g. | Forårsløg (fint snittet) |
Citronsaft | |
Flydende sød (få dråber) | |
Krydderier: | |
Salt, peber, timian |
Kylling
- Bland olie og krydderier til en marinade
- Skær kyllingen i mindre stykker og vend det i marinaden
- Lad det gerne stå på køl og trække i marinaden lidt tid
- Steg kyllingen på en pande
- Lad det køle af
Dressing
- Kom cremefraiche i en skål og bland det med de øvrige ingredienser til dressingen.
- Fin del den færdigstegte og afkølede kylling og bland den i dressingen.
- Stil på køl
Øvrigt fyld
80 g. | Iceberg salat (eller anden grøn salat) |
60 g. | Peberfrugt |
60 g. | Agurk (uden midten) |
40 g. | Majs |
Til sidst samles det hele
- Snit salat, agurk og peberfrugt fint og fordel det ud over den bagte og let afkølede dej sammen med majs.
- Fordel kyllingesalaten over
- Rul dejen sammen omkring fyldet som en roulade.