0
Din Indkøbskurv

Vaniljekranse

Vaniljekranse, uden tilsat sukker

Antal: 40 stk.
Kategori: Småkager

Næringsindhold:

Denne
opskrift
Til sammenlign.
Karen wolf
Til sammenlign.
Amo opskrift
Energi:
pr. 100g bagt
Pr. stk.
466 kcal
30 kcal
513 kcal 591 kcal
38 kcal
Protein: 15,1 % 4,6 % 6,2 %
Kulhydrat: 31,7 % 49,9 % 39,0 %
- Heraf sukkerarter 2,8 % 20,6 % 15,4 %
Kostfibre: 6,9 % 0,4 % 1,0 %
Fedt: 45,6 % 46,0 % 54,1 %
- Heraf mættet fedt 14,6 % 28,3 % 18,7 %
Jeg har her også valgt at vise værdierne for hhv. en købt og en hjemmebagt original version af vaniljekranse, for at sætte det lidt i perspektiv. Det er stadig en småkage, og småkager er på ingen måde sunde.
Men ved at bruge min opskrift spares der på det mættede fedt, de tomme kulhydrater og sukker og man får i stedet kostfibre og protein, som udover at være sundere for kroppen, også giver mere mætheds fornemmelse, hvilket gør at man måske ikke spiser nær så mange af gangen.

Ingredienser:

110 g. Bage hvedemel (Rema1000)
13 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
15 g. Grahamsmel
20 g. Fedtreduceret mandelmel
38 g. Easis perfect fit
20 g. Mandler (smuttede og fint hakket)
5 g. Easis perfect sød flydende
75 g. Kærgården let
20 g. Æggeblomme
få dråber mandel essens
5 g. /
1 stang
vanilje essens / korn fra vaniljestang
Jeg tilføjer et par dråber mandelessens, da det fedtreducerede mandelmel ikke har den samme smag af mandel, som de rå mandler har.

Fremgangsmåde:

  • Smut og hak mandlerne meget fint
  • Sigt og bland hvedemel, grahamsmel, soya protein, mandelmel og Easis perfect fit.
  • Bland de fint hakkede mandler i.
  • Kom æggeblomme, fedtstof, flydende sød, vanilje og mandel essens i melblandingen og rør det sammen. (det vil være ret smuldret, se billede nederst på siden)
  • Hæld det ud på en bage måtte og ælt det sammen med hænderne, til en ensartet fast masse.
  • Del massen i 40 lige store dele (ca. 8 g. pr. stk.)
  • Rul / tryk hvert stykke ud til en tynd lang pølse og form dem til ringe. (Dejen kan være lidt porøs at rulle, derfor trykker jeg dem ud til lange firkantede stykker og ruller dem let til sidst)
  • Placer ringene på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • Varm ovnen op til 200gr. over/under varme.
  • Bag vaniljekransene ca. 8 min på anden øverste rille.
  • Lad dem køle af inden de kommes i en kagedåse