Vaniljekranse, uden tilsat sukker
Antal: | 40 stk. |
Kategori: | Småkager |
Næringsindhold:
Denne opskrift |
Til sammenlign. Karen wolf |
Til sammenlign. Amo opskrift |
||
Energi: pr. 100g bagt Pr. stk. |
466 kcal 30 kcal |
513 kcal | 591 kcal 38 kcal |
|
Protein: | 15,1 % | 4,6 % | 6,2 % | |
Kulhydrat: | 31,7 % | 49,9 % | 39,0 % | |
- Heraf sukkerarter | 2,8 % | 20,6 % | 15,4 % | |
Kostfibre: | 6,9 % | 0,4 % | 1,0 % | |
Fedt: | 45,6 % | 46,0 % | 54,1 % | |
- Heraf mættet fedt | 14,6 % | 28,3 % | 18,7 % |
Men ved at bruge min opskrift spares der på det mættede fedt, de tomme kulhydrater og sukker og man får i stedet kostfibre og protein, som udover at være sundere for kroppen, også giver mere mætheds fornemmelse, hvilket gør at man måske ikke spiser nær så mange af gangen.
Ingredienser:
110 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
13 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
15 g. | Grahamsmel |
20 g. | Fedtreduceret mandelmel |
38 g. | Easis perfect fit |
20 g. | Mandler (smuttede og fint hakket) |
5 g. | Easis perfect sød flydende |
75 g. | Kærgården let |
20 g. | Æggeblomme |
få dråber | mandel essens |
5 g. / 1 stang |
vanilje essens / korn fra vaniljestang |
Fremgangsmåde:
- Smut og hak mandlerne meget fint
- Sigt og bland hvedemel, grahamsmel, soya protein, mandelmel og Easis perfect fit.
- Bland de fint hakkede mandler i.
- Kom æggeblomme, fedtstof, flydende sød, vanilje og mandel essens i melblandingen og rør det sammen. (det vil være ret smuldret, se billede nederst på siden)
- Hæld det ud på en bage måtte og ælt det sammen med hænderne, til en ensartet fast masse.
- Del massen i 40 lige store dele (ca. 8 g. pr. stk.)
- Rul / tryk hvert stykke ud til en tynd lang pølse og form dem til ringe. (Dejen kan være lidt porøs at rulle, derfor trykker jeg dem ud til lange firkantede stykker og ruller dem let til sidst)
- Placer ringene på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
- Varm ovnen op til 200gr. over/under varme.
- Bag vaniljekransene ca. 8 min på anden øverste rille.
- Lad dem køle af inden de kommes i en kagedåse