0
Din Indkøbskurv

Softkerne rugbrød (uden surdej)

Softkerne rugbrød uden surdej

Antal Portioner: 2 stk.
Kategori: Hjemmebag med gær

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. 100g (færdigbagt)
3.451 kcal
206 kcal
Protein: 19,9 %
Kulhydrat: 57,9 %
Kostfibre: 7,1 %
Fedt: 14,9 %

Ingredienser:

600 g. kogende vand
25 g. Gær (frisk)
150 g. Bage hvedemel (Rema1000)
325 g. Groft rugmel
75 g. Hvedeklid (valsemøllen)
225 g. Skårne rugkerner
75 g. Solsikkekerner
12 g. Salt
500 g. Kærnemælk
50 g. Bulk Powders Soya Protein Isolate, Unflavored
10 g. Easis fiber sirup
20 g. Sweetkitchen maltmel

Fremgangsmåde:

  1. Hak solsikkekernerne godt og bland dem med de skårne rugkerner i en gryde.
  2. Hæld 5 dl kogende vand over kernerne og lad dem stå i blød i 1,5 - 2 timer.
  3. Tilsæt yderligere 1 dl vand og bring massen i kog.
  4. Koges i 5-10 min. under omrøring (det sidder hurtigt fast i bunden, så rør hele tiden).
  5. Kom blandingen over i skålen til røremaskinen og tilsæt kærnemælk og sirup.
  6. Lad massen køle med til 36-38°.
  7. Når massen har den rette temperatur smuldres gæren i, mens maskinen kører på lavt niveau. Lad maskinen køre et par minutter til gæren er helt opløst.
  8. Bland hvedemel, rugmel, hvedeklid, proteinpulver, maltmel og salt godt. 
  9. Kom melblandingen i kernemassen lidt efter lidt, mens maskinen kører.
  10. Lad røremaskinen ælte dejen ca. 15-20 min.
  11. Skub dejen ned nogle gange, så den bliver ordentlig æltet.
  12. Dejen skal være ensartet og klistret.
  13. Dejen sættes til hævning et lunt sted og under et fugtigt viskestykke. Hævetid ca. 45 min.
  14. Smør to store brødforme godt og fordel dejen ligeligt i dem med en våd grydeske. Dyp gerne grydeskeen i vand flere gange undervejs, så dejen nemt slipper. Når dejen er fordelt trykkes overfladen pæn jævn med den våde grydeske.
  15. Prik dejen med en gaffel og sæt den til efterhævning i yderligere 30-45 min. igen et lunt sted og med et fugtigt viskestykke over.

  1. Tænd ovnen på varmluft og varm den op til 200°
  2. Når ovnen er varm skrues den ned til 160° varmluft
  3. Bag brødene på nederste rille i ca. 1 time og 15 min.
  4. Når de er færdige vendes de ud af formene og afkøler utildækket på en rist.