Softkerne rugbrød uden surdej
Antal Portioner: | 2 stk. |
Kategori: | Hjemmebag med gær |
Næringsindhold:
Energi: total pr. 100g (færdigbagt) |
3.451 kcal 206 kcal |
Protein: | 19,9 % |
Kulhydrat: | 57,9 % |
Kostfibre: | 7,1 % |
Fedt: | 14,9 % |
Ingredienser:
600 g. | kogende vand |
25 g. | Gær (frisk) |
150 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
325 g. | Groft rugmel |
75 g. | Hvedeklid (valsemøllen) |
225 g. | Skårne rugkerner |
75 g. | Solsikkekerner |
12 g. | Salt |
500 g. | Kærnemælk |
50 g. | Bulk Powders Soya Protein Isolate, Unflavored |
10 g. | Easis fiber sirup |
20 g. | Sweetkitchen maltmel |
Fremgangsmåde:
- Hak solsikkekernerne godt og bland dem med de skårne rugkerner i en gryde.
- Hæld 5 dl kogende vand over kernerne og lad dem stå i blød i 1,5 - 2 timer.
- Tilsæt yderligere 1 dl vand og bring massen i kog.
- Koges i 5-10 min. under omrøring (det sidder hurtigt fast i bunden, så rør hele tiden).
- Kom blandingen over i skålen til røremaskinen og tilsæt kærnemælk og sirup.
- Lad massen køle med til 36-38°.
- Når massen har den rette temperatur smuldres gæren i, mens maskinen kører på lavt niveau. Lad maskinen køre et par minutter til gæren er helt opløst.
- Bland hvedemel, rugmel, hvedeklid, proteinpulver, maltmel og salt godt.
- Kom melblandingen i kernemassen lidt efter lidt, mens maskinen kører.
- Lad røremaskinen ælte dejen ca. 15-20 min.
- Skub dejen ned nogle gange, så den bliver ordentlig æltet.
- Dejen skal være ensartet og klistret.
- Dejen sættes til hævning et lunt sted og under et fugtigt viskestykke. Hævetid ca. 45 min.
- Smør to store brødforme godt og fordel dejen ligeligt i dem med en våd grydeske. Dyp gerne grydeskeen i vand flere gange undervejs, så dejen nemt slipper. Når dejen er fordelt trykkes overfladen pæn jævn med den våde grydeske.
- Prik dejen med en gaffel og sæt den til efterhævning i yderligere 30-45 min. igen et lunt sted og med et fugtigt viskestykke over.
- Tænd ovnen på varmluft og varm den op til 200°
- Når ovnen er varm skrues den ned til 160° varmluft
- Bag brødene på nederste rille i ca. 1 time og 15 min.
- Når de er færdige vendes de ud af formene og afkøler utildækket på en rist.