0
Din Indkøbskurv

Saucer og dressinger

Kalorielette saucer og dressinger

Sauce og dressing er for mange en fast del af et måltid og selv synes jeg godt nogle retter kan blive tørre og kedelige hvis der hverken er sauce eller dressing til.

Men hvem siger at sauce eller dressing skal være den store kcal synder på tallerkenen, hvad nu hvis man kunne gøre den proteinrig, så den ikke ødelægger makrofordelingen i retten, men tværtimod bidrager til at opnå et proteinrigt måltid.

Her får du mine bud på proteinrige udgaver af diverse saucer og dressinger, som er hurtige og nemme at lave.

(opdateres løbende...)

Bearnaisesauce (8 portioner)

Næringsindhold:
Energi:
Total
Pr. portion
367 kcal
46 kcal
Protein 40,0 %
Kulhydrat 35,8 %
Fibre 0,1 %
Fedt 25,0 %

Ingredienser:
1 ps. Knorr bearnaise sauce pulver
350 g. Skummetmælk
250 g. Vand
22 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
Estragon, bearnaise essens, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Pisk knorr bearnaise pulver, proteinpulver og mælk godt sammen og bring det i kog.
  2. Tilsæt vand til det har den ønskede konsistens.
  3. smag til med estragon, bearnaise essens, salt og peber.

Hollandaise sauce ( 5 portioner)

Næringsindhold:
Energi:
Total
Pr. portion
232 kcal
46 kcal
Protein 40,1 %
Kulhydrat 45,3 %
Fibre 0,2 %
Fedt 20,4 %

Ingredienser:
1 ps. Knorr hollandaise sauce pulver
350 g. Skummetmælk
150 g. Vand
9 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
Gurkemeje, løgpulver, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Pisk knorr hollandaise pulver, proteinpulver og mælk godt sammen og bring det i kog.
  2. Tilsæt vand til det har den ønskede konsistens.
  3. smag til med gurkemeje, løgpulver, salt og peber.

Cabaret sauce ( 4 portioner)

Næringsindhold:
Energi:
Total
Pr. portion
282 kcal
94 kcal
Protein 21,5 %
Kulhydrat 44,5 %
Fibre 0,0 %
Fedt 31,9 %

Ingredienser:
1 ps. Knorr cabaret sauce pulver
5 g. Flydende fedtstof
200 g. Skummetmælk
150 g. Vand
5 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)

Fremgangsmåde:

  1. Rør proteinpulveret ud i vandet.
  2. Smelt fedtstof i en gryde og swits knorr cabaret pulveret i fedtstoffet.
  3. Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der røres godt, så saucen får en god ensartet konsistens, inden der tilsættes mere
  4. Bring saucen i kog.
  5. Tilsæt vandet med proteinpulver og rør rundt.
  6. Lad saucen små koge i et par minutter.
  7. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis der ønskes en tyndere konsistens.