Kalorielette saucer og dressinger
Sauce og dressing er for mange en fast del af et måltid og selv synes jeg godt nogle retter kan blive tørre og kedelige hvis der hverken er sauce eller dressing til.
Men hvem siger at sauce eller dressing skal være den store kcal synder på tallerkenen, hvad nu hvis man kunne gøre den proteinrig, så den ikke ødelægger makrofordelingen i retten, men tværtimod bidrager til at opnå et proteinrigt måltid.
Her får du mine bud på proteinrige udgaver af diverse saucer og dressinger, som er hurtige og nemme at lave.
(opdateres løbende...)
Bearnaisesauce (8 portioner)
Næringsindhold: | |
Energi: Total Pr. portion |
367 kcal 46 kcal |
Protein | 40,0 % |
Kulhydrat | 35,8 % |
Fibre | 0,1 % |
Fedt | 25,0 % |
Ingredienser: | |
1 ps. | Knorr bearnaise sauce pulver |
350 g. | Skummetmælk |
250 g. | Vand |
22 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
Estragon, bearnaise essens, salt og peber |
Fremgangsmåde:
- Pisk knorr bearnaise pulver, proteinpulver og mælk godt sammen og bring det i kog.
- Tilsæt vand til det har den ønskede konsistens.
- smag til med estragon, bearnaise essens, salt og peber.
Hollandaise sauce ( 5 portioner)
Næringsindhold: | |
Energi: Total Pr. portion |
232 kcal 46 kcal |
Protein | 40,1 % |
Kulhydrat | 45,3 % |
Fibre | 0,2 % |
Fedt | 20,4 % |
Ingredienser: | |
1 ps. | Knorr hollandaise sauce pulver |
350 g. | Skummetmælk |
150 g. | Vand |
9 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
Gurkemeje, løgpulver, salt og peber |
Fremgangsmåde:
- Pisk knorr hollandaise pulver, proteinpulver og mælk godt sammen og bring det i kog.
- Tilsæt vand til det har den ønskede konsistens.
- smag til med gurkemeje, løgpulver, salt og peber.
Cabaret sauce ( 4 portioner)
Næringsindhold: | |
Energi: Total Pr. portion |
282 kcal 94 kcal |
Protein | 21,5 % |
Kulhydrat | 44,5 % |
Fibre | 0,0 % |
Fedt | 31,9 % |
Ingredienser: | |
1 ps. | Knorr cabaret sauce pulver |
5 g. | Flydende fedtstof |
200 g. | Skummetmælk |
150 g. | Vand |
5 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
Fremgangsmåde:
- Rør proteinpulveret ud i vandet.
- Smelt fedtstof i en gryde og swits knorr cabaret pulveret i fedtstoffet.
- Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der røres godt, så saucen får en god ensartet konsistens, inden der tilsættes mere
- Bring saucen i kog.
- Tilsæt vandet med proteinpulver og rør rundt.
- Lad saucen små koge i et par minutter.
- Tilsæt evt. ekstra vand, hvis der ønskes en tyndere konsistens.