0
Your Cart

Proteinrige kerneboller

Protein boller med kerner

Proteinrige boller med kerner

Antal Portioner: 30
Kategori: Hjemmebagt brød

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. 100g færdigbagt
4.189 kcal
231 kcal
Protein: 24,7 %
Kulhydrat: 62,7 %
Kostfibre: 1,8 %
Fedt: 11,4 %

Ingredienser:

800 g. Bage hvedemel
30 g. Sweetkitchen bage enzymer
120 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
50 g. Knækkede hvedekerner
25 g. Hørfrø
25 g. Græskarkerner (groft hakket)
25 g. Kærgården let
12 g. Gær tørret (eller 50g frisk)
500 g. Skummetmælk
450 g. Vand
30 g. Easis multisød
10 g. Salt
Pensling:
vand

Fremgangsmåde:

  1. Hak græskarkernerne groft og bland dem med de knækkede hvedekerner og hørfrø.
  2. Hæld 200g. af det lunkne vand over kerne blandingen og lad det stå ca. 30 min.
  3. Bland bage hvedemel, proteinpulver, bage enzymer, tørret gær, multisød og salt godt sammen. (hvis man bruger frisk gær, skal det udrøres i den lunkne mælk i stedet).
  4. Tilsæt kerneblandingen og smørret til mel blandingen.
  5. Lun mælken og resten af vandet til 38 gr.
  6. Tilsæt mælk og vand og lad røremaskinen ælte det godt sammen ca. 15-20 min. (dejen ser meget våd ud, men den skal nok samle sig)
  7. Tag dejen ud på et meldrysset bord/bage måtte og ælt den kort igennem med håndkraft. (den skal være lidt klistret)
  8. Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen.
  9. Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
  10. Tag dejen ud af skålen og del den i 30 lige store boller (ca. 69g pr. stk.)
  11. Tril dem til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir
  12. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
  13. Forvarm ovnen til 220gr. varmluft med undervarme.
  14. Pensl bollerne med lun vand
  15. Sæt bollerne i ovnen, på nederste rille og skru straks ovnen ned til 180gr. varmluft med undervarme.
  16. Bag bollerne i ca. 30-35 min.
  17. Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist.

Interesseret i andre opskrifter på lækkert proteinrigt brød? Se mine øvrige opskrifter her: Hjemmebagt brød