Protein boller med kerner
Antal Portioner: | 30 |
Kategori: | Hjemmebagt brød |
Næringsindhold:
Energi: total pr. 100g færdigbagt |
4.189 kcal 231 kcal |
Protein: | 24,7 % |
Kulhydrat: | 62,7 % |
Kostfibre: | 1,8 % |
Fedt: | 11,4 % |
Ingredienser:
800 g. | Bage hvedemel |
30 g. | Sweetkitchen bage enzymer |
120 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
50 g. | Knækkede hvedekerner |
25 g. | Hørfrø |
25 g. | Græskarkerner (groft hakket) |
25 g. | Kærgården let |
12 g. | Gær tørret (eller 50g frisk) |
500 g. | Skummetmælk |
450 g. | Vand |
30 g. | Easis multisød |
10 g. | Salt |
Pensling: | |
vand |
Fremgangsmåde:
- Hak græskarkernerne groft og bland dem med de knækkede hvedekerner og hørfrø.
- Hæld 200g. af det lunkne vand over kerne blandingen og lad det stå ca. 30 min.
- Bland bage hvedemel, proteinpulver, bage enzymer, tørret gær, multisød og salt godt sammen. (hvis man bruger frisk gær, skal det udrøres i den lunkne mælk i stedet).
- Tilsæt kerneblandingen og smørret til mel blandingen.
- Lun mælken og resten af vandet til 38 gr.
- Tilsæt mælk og vand og lad røremaskinen ælte det godt sammen ca. 15-20 min. (dejen ser meget våd ud, men den skal nok samle sig)
- Tag dejen ud på et meldrysset bord/bage måtte og ælt den kort igennem med håndkraft. (den skal være lidt klistret)
- Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen.
- Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
- Tag dejen ud af skålen og del den i 30 lige store boller (ca. 69g pr. stk.)
- Tril dem til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir
- Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
- Forvarm ovnen til 220gr. varmluft med undervarme.
- Pensl bollerne med lun vand
- Sæt bollerne i ovnen, på nederste rille og skru straks ovnen ned til 180gr. varmluft med undervarme.
- Bag bollerne i ca. 30-35 min.
- Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist.
Interesseret i andre opskrifter på lækkert proteinrigt brød? Se mine øvrige opskrifter her: Hjemmebagt brød