Pebernødder, uden tilsat sukker
Antal: | ca. 120 stk. |
Kategori: | Småkager |
Næringsindhold:
Energi: Total pr. stk. pr. 100g bagt |
1385 kcal ca. 12 kcal 297 kcal |
Protein: | 15,0 % |
Kulhydrat: | 52,6 % |
Fibre: | 8,0 % |
Fedt: | 29,2 % |
Ingredienser:
62 g. | Kærgården let |
87 g. | Sukrin sirup gold |
100 g. | Sukrin gold |
ca. 4-5 g. | Easis perfect sød flydende |
1/4 tsk. | Hjortetaksalt |
1/2 tsk. | Kanel |
1/2 tsk. | Nelliker, stødt |
1/2 tsk. | Kardemomme |
32 g. | Sammenpisket æg |
180 g. | Bage hvedemel (Rema 1000) |
20 g. | Soya protein isolate (Bulk) |
50 g. | Grahams mel |
Fremgangsmåde:
- Sørg for at alle ingredienserne har stuetemperatur inden du blander dem.
- Vej de tørre ingredienser af, hver for sig (mel, grahamsmel, sukrin gold, proteinpulver)
- Sigt og bland mel, proteinpulver, sukrin gold og grahamsmel (skaldelene ligger tilbage når man sigter grahamsmel, disse hældes forsigtigt i melblandingen)
- Kom krydderierne i melblandingen og rør rundt til det hele er blandet godt.
- Tilsæt det sammenpiskede æg, Sukrin sirup, smør og flydende sød og rør det hele sammen til en ensartet masse.
- Hæld massen ud på en bage måtte (det er ret smuldret, men det samler sig når du ælter det)
- Æltes sammen til en ensartet glat masse og pakkes ind i madfolie.
- lægges på køl i ca. en time
- Tag dejen ud fra køl og ælt den til den er til at arbejde med.
- Form/rul til små kugler eller rul til små aflange ruller som skæres i skiver af 0,5cm. Placeres på en bageplade med bagepapir
- Bages i en 200gr. forvarmet ovn med over/undervarme på anden øverste rille i ca. 8-10 min. alt efter hvor store man har formet dem.
- Afkøles på en rist. (de bliver først sprøde når de er afkølet
Tip:
Man kan bage lidt dej af gangen og lade resten blive på køl, på samme måde som med en traditionel småkage dej.