Ovnstegt kylling og rodfrugter
Antal portioner: | 1 |
Kategori: | Hovedret med kylling |
Næringsindhold:
Energi: Pr. portion: |
318 kcal |
Protein: | 36,7 % |
Kulhydrat: | 36,1 % |
Kostfibre: | 3,1 % |
Fedt: | 24,5 % |
Ingredienser:
100 g. | Kyllinge brystfilet |
25 g. | Gulerod |
30 g. | Rødbede, rå |
25 g. | Pastinak |
65 g. | Kartofler |
25 g. | Persillerod |
15 g. | Rødløg |
4 g. | Persille |
3 g. | Rapsolie |
Krydderier: Salt, peber, hvidløgspulver, timian |
|
1 portion | Bearnaisesauce (Saucer og dressinger) |
Fremgangsmåde:
- Skyl og skræl rodfrugterne.
- Skær rudfrugterne ud i stave eller tern og vend dem med olie og krydderier.
- Kom rodfrugte blandingen i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 180 gr. varmluft til de er møre.
- Tiden afhænger af hvor store stykker de er skåret i, men forvent ca. 45-60 min.
- Kom kyllingen i et ildfast fad og drys krydderier ud over.
- kom lidt vand i bunden af fadet, for at undgå et kyllingen bliver for tør.
- Steg kyllingen i ovnen sammen med rodfrugterne i ca. 30 min.
- Tilbered bearnaisesaucen som anvist på siden med Saucer og dressinger