0
Your Cart

Norsk skolebrød / hvedestang

Norske skolebrød / Hvedestang

Norsk skolebrød er en bolle med kagecreme, glasur og kokosmel. Hvis den formes som en stang i stedet for boller kaldes det for en hvedestang.

Antal Portioner: 7 boller eller 1 stang
Kategori: Hjemmebag med gær

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. bolle
1.100 kcal
157 kcal
Protein: 30,0 %
Kulhydrat: 48,6 %
Kostfibre: 4,1 %
Fedt: 18,6 %

Ingredienser:

150 g. Skummetmælk
5 g. Gær, tørret (eller 21g frisk)
10 g. Easis perfect fit
150 g. Bage hvedemel (Rema1000)
54 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
10 g. Hvedeklid (valsemøllen)
10 g. Sweetkitchen bageenzymer
1/4 tsk. Kardemomme
25 g. Kærgården let
1 g. Bagepulver
1 g. Salt
75 g. Vand
Pensling
5 g. Æggehvide
Kagecreme
17 g. Easis kagecreme (pulver)
40 g. Skummetmælk
Glasur
14 g. Easis perfect florsød
3 g. Easis perfect sød flydende
3 g. Vand
3 g. Kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Bland melet med sødemiddel, proteinpulver, bagepulver, salt, kardemomme og tør gær og rør det godt sammen.
  2. Smelt smørret og bland det med mælken. (væsken skal være ca. 38 gr.)
  3. Kom væsken i melblandingen lidt efter lidt, mens der røres på maskine. (husk at skrabe skålens kanter ned)
  4. Ælt dejen på maskine ca. 15 min på niveau 3.
  5. Ælt til sidst dejen færdig med håndkraft, kortvarigt.
  6. Kom dejen tilbage i skålen og dæk med madfilm. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
  7. Form dejen til enten boller eller stænger
  8. Der skal være en fordybning midt i bollerne/stangen.
  9. Lad dejen efterhæve lunt og tildækket ca. 15-30 min.
  10. Bland kagecreme med mælk og pisk det med håndmikser i ca. 1 min.
  11. Sæt kagecremen på køl
  12. Forvarm ovnen til 225 gr. over undervarme
  13. Kom kagecreme i midten af bollerne/stængerne
  14. Pensel dejen med sammenpisket æg
  15. Bages i 12-15 min
  16. Lad de færdige boller/stænger køle af på en rist.
  17. Pynt med glasur og kokosmel lige inden servering.