Norske skolebrød / Hvedestang
Antal Portioner: | 7 boller eller 1 stang |
Kategori: | Hjemmebag med gær |
Næringsindhold:
Energi: total pr. bolle |
1.100 kcal 157 kcal |
Protein: | 30,0 % |
Kulhydrat: | 48,6 % |
Kostfibre: | 4,1 % |
Fedt: | 18,6 % |
Ingredienser:
150 g. | Skummetmælk |
5 g. | Gær, tørret (eller 21g frisk) |
10 g. | Easis perfect fit |
150 g. | Bage hvedemel (Rema1000) |
54 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
10 g. | Hvedeklid (valsemøllen) |
10 g. | Sweetkitchen bageenzymer |
1/4 tsk. | Kardemomme |
25 g. | Kærgården let |
1 g. | Bagepulver |
1 g. | Salt |
75 g. | Vand |
Pensling | |
5 g. | Æggehvide |
Kagecreme | |
17 g. | Easis kagecreme (pulver) |
40 g. | Skummetmælk |
Glasur | |
14 g. | Easis perfect florsød |
3 g. | Easis perfect sød flydende |
3 g. | Vand |
3 g. | Kokosmel |
Fremgangsmåde:
- Bland melet med sødemiddel, proteinpulver, bagepulver, salt, kardemomme og tør gær og rør det godt sammen.
- Smelt smørret og bland det med mælken. (væsken skal være ca. 38 gr.)
- Kom væsken i melblandingen lidt efter lidt, mens der røres på maskine. (husk at skrabe skålens kanter ned)
- Ælt dejen på maskine ca. 15 min på niveau 3.
- Ælt til sidst dejen færdig med håndkraft, kortvarigt.
- Kom dejen tilbage i skålen og dæk med madfilm. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
- Form dejen til enten boller eller stænger
- Der skal være en fordybning midt i bollerne/stangen.
- Lad dejen efterhæve lunt og tildækket ca. 15-30 min.
- Bland kagecreme med mælk og pisk det med håndmikser i ca. 1 min.
- Sæt kagecremen på køl
- Forvarm ovnen til 225 gr. over undervarme
- Kom kagecreme i midten af bollerne/stængerne
- Pensel dejen med sammenpisket æg
- Bages i 12-15 min
- Lad de færdige boller/stænger køle af på en rist.
- Pynt med glasur og kokosmel lige inden servering.