0
Your Cart

Langtidshævet grydebrød med et strejf af kanel

Grydebrød med et strejf af kanel, langtidshævet

Antal Portioner: 1
Kategori: Hjemmebagt brød

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. 100g færdigbagt (ca.)
2.308 kcal
200 kcal
Protein: 21,1 %
Kulhydrat: 65,9 %
Kostfibre: 4,3 %
Fedt: 8,8 %

Ingredienser:

550 g. Vand
20 g. Gær, frisk
315 g. Bage hvedemel (Rema1000)
135 g. Grahamsmel (valsemøllen)
40 g. Hvedeklid (valsemøllen)
100 g. Havregryn
10 g. Salt
1 g. Kanel (kan udelades)
1 g. Kardemomme (kan udelades)
20 g. Easis multisød (kan udelades)
10 g. Optimax bageenzymer
50 g. Bulk powders Soya protein isolate (unflavored)

Fremgangsmåde:

  1. Lun vandet til 37-38 gr. og opløs gæren heri.
  2. Bland hvedemel, grahamsmel, hvedeklid, havregryn, proteinpulver, bageenzymer, multisød, salt, kanel og kardemomme sammen i røremaskinens skål (kanel, kardemomme og multisød kan udelades hvis man ikke ønsker kanel smagen)
  3. Hæld væsken i melblandingen mens røremaskinen kører.
  4. Lad maskinen ælte dejen ved middel hastighed i ca. 15-20 min. dejen skal være våd og klistret.
  5. Stil dejen til hævning et lunt sted, med husholdningsfilm over skålen i ca. 2-3 timer
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt/vend den så den bliver lidt mere fast. (den er meget klistret og skal fortsat være det, pas på med ikke at komme for meget ekstra mel i)
  7. Kom dejen i en smurt tefal römertoph (stegeso) med låg på og rids overfladen.
  8. Brødet sættes ind på en rist på nederste rille i den kolde ovn.
  9. Tænd ovnen på 200 gr. varmluft og bag brødet (med låg på) i ca. 1 time.
  10. Tag derefter låget af og lad brødet bage færdigt i ca. 10-15 min.
  11. Vend brødet ud på en rist til afkøling.