0
Your Cart

Groft franskbrød

Groft franskbrød

Antal Portioner: 1
Kategori: Hjemmebagt brød

Næringsindhold:

Energi:
total
pr. 100g færdigbagt
2.125 kcal
235 kcal
Protein: 30,1 %
Kulhydrat: 51,3 %
Kostfibre: 3,1 %
Fedt: 15,8 %

Ingredienser:

340 g. Bage hvedemel
20 g. Optimax bageenxymer
105 g. Bulk soya protein isolate (unflavered)
55 g. Hvedeklid
25 g. Kærgården let
25 g. Gær, frisk
300 g. Skummetmælk
100 g. Vand
15 g. Easis multisød
5 g. Salt
Pensling:
Skummetmælk

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand og hvedeklid, rør det sammen og lad det stå lidt, så hvedekliden suger alt væsken.
  2. Lun mælken til 36-38 gr. og opløs gæren heri.
  3. Bland mel, bageenzymer, proteinpulver, multisød og salt og rør det godt sammen.
  4. Tilsæt smøret til melblandingen og rør det sammen
  5. Tilsæt hvedekliden til melblandingen og rør det sammen
  6. Tilsæt mælken med den opløste gær til mel blandingen og lad røremaskinen ælte det godt sammen ca. 20 min.
  7. Tag dejen ud på en bagemåtte og ælt den kort igennem med håndkraft.
  8. Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen.
  9. Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  10. Tag dejen ud af skålen og ælt den kort igennem igen.
  11. Form den til et brød og placer den i en smurt brødform.
  12. Rids brødets overflade og kom husholdningsfilmen over igen.
  13. Lad brødet efterhæve et lunt sted i ca. 30 min.
  14. Forvarm ovnen til 200gr. varmluft.
  15. Pensl brødet med mælk og bag det på nedeste rille i ovnen i ca. 30 min.
  16. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.