Groft franskbrød
Antal Portioner: | 1 |
Kategori: | Hjemmebagt brød |
Næringsindhold:
Energi: total pr. 100g færdigbagt |
2.125 kcal 235 kcal |
Protein: | 30,1 % |
Kulhydrat: | 51,3 % |
Kostfibre: | 3,1 % |
Fedt: | 15,8 % |
Ingredienser:
340 g. | Bage hvedemel |
20 g. | Optimax bageenxymer |
105 g. | Bulk soya protein isolate (unflavered) |
55 g. | Hvedeklid |
25 g. | Kærgården let |
25 g. | Gær, frisk |
300 g. | Skummetmælk |
100 g. | Vand |
15 g. | Easis multisød |
5 g. | Salt |
Pensling: | |
Skummetmælk |
Fremgangsmåde:
- Bland vand og hvedeklid, rør det sammen og lad det stå lidt, så hvedekliden suger alt væsken.
- Lun mælken til 36-38 gr. og opløs gæren heri.
- Bland mel, bageenzymer, proteinpulver, multisød og salt og rør det godt sammen.
- Tilsæt smøret til melblandingen og rør det sammen
- Tilsæt hvedekliden til melblandingen og rør det sammen
- Tilsæt mælken med den opløste gær til mel blandingen og lad røremaskinen ælte det godt sammen ca. 20 min.
- Tag dejen ud på en bagemåtte og ælt den kort igennem med håndkraft.
- Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen.
- Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min.
- Tag dejen ud af skålen og ælt den kort igennem igen.
- Form den til et brød og placer den i en smurt brødform.
- Rids brødets overflade og kom husholdningsfilmen over igen.
- Lad brødet efterhæve et lunt sted i ca. 30 min.
- Forvarm ovnen til 200gr. varmluft.
- Pensl brødet med mælk og bag det på nedeste rille i ovnen i ca. 30 min.
- Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.