0
Your Cart

Flæskesteg

Julemiddag, flæskesteg med tilbehør

Den klassiske julemiddag i mange danske hjem.
Her i en lidt mere kcal let udgave og uden tilsat sukker.

Den klassiske julemiddag er en meget kalorie tung ret. Jeg har her valgt at lave en lidt større portion end normalt, men som altid, erstattet flere ingredienser med sundere alternativer, så man på den måde alligevel holder kaloriemængden på et niveau, der for de fleste er til at spare ekstra kalorier sammen til ved særlige lejligheder.

Antal portioner 1
Kategori Hovedretter med svinekød
Jule retter

Næringsindhold:

Energi:
Total
506 kcal
Protein: 36,0 %
Kulhydrat: 23,0 %
- Heraf sukkerarter 2,7 %
Kostfibre: 1,0 %
Fedt: 41,3 %
Heraf mættet fedt 14,8 %

Ingredienser:

175 g. Flæskesteg af svinekam uden svær
100 g. Kartofler
20 g. Rødkål på glas, uden tilsat sukker (Samsø)
5 g. Easis pea snack salt'n'pepper
Krydderier:
Salt
Brunede kartofler
40 g. Små kartofler på glas
8 g. Sukrin gold
1 g. Easis perfect sød flydende
1 g. Kærgården let
Brun sauce
50 g. Sky fra stegen, hvor fedtet er skimmet af
5 g. Bulk soya protein isolate
50 g. skummetmælk
2 g. Madkulør
ca. 45 g. Kogevand fra kartoflerne

Fremgangsmåde:

  • Flæskestegen tilberedes på traditionel vis. Der er mange måder at gøre det på, min er således:
  • Dup stegen tør med køkkenrulle og gnid sværene med salt.
  • Sæt stegen i et ovnfast fad i en forvarmet ovn på 225 gr. i ca. 10-15 min.
  • Herefter skrues ned til 180 gr. og der hældes kogt vand i fadet, så stegen ikke bliver for tør.
  • Stegen skal have en kerne temperatur på 72-80 gr. når den er færdig.

  • Skræl kartoflerne og skær dem i halvstore stykker
  • kog dem i let saltet vand til de er bløde i midten ca. 20 min. (tjek ved at stikke i dem med en kniv)
  • Hæld vandet i en beholder og gem det til saucen

  • Glas kartoflerne skæres i halvstore stykker og duppes let så de ikke er for våde.
  • Sukrin gold, flydende sød og smør smeltes sammen på en lille pande.
  • Vend kartoffelstykkerne i og rør tit rundt i det.
  • Brug et stænklåg over panden så du ikke får sødemiddel i hele køkkenet.

  • Lun rødkålen i en lille skål i mikroovnen eller i en gryde

  • Når stegen er færdigstegt, hældes skyen fra stegen op i en lille skål.
  • Fedtet vil samle sig på toppen og med en teske kan man skrabe en del af det fra.
  • Den sky der bliver tilbage kommes i en gryde.
  • Lav en meljævning af proteinpulver og mælk og hæld det i gryde med sky.
  • Bringes i kog under omrøring
  • Tilsæt madkulør og noget af kartoffel vandet, indtil saucen har den rette konsistens.
  • smag til med salt

  • Anret det hele på en lille tallerken