Man kan med fordel lave flere portioner på én gang og gemme til madpakke eller i fryseren til de dage hvor det skal gå stærkt.
Antal Portioner: |
1 |
Kategori: |
Hovedret med oksekød |
Næringsindhold:
Energi: pr. portion |
324 kcal |
Protein: |
39,6 % |
Kulhydrat: |
32,6 % |
Kostfibre: |
3,1 % |
Fedt: |
24,2 % |
Ingredienser:
|
Kødsauce |
100 g. |
Hakket oksekød (4-7%) |
50 g. |
Kidney bønner (konserves) |
25 g. |
Tomat pasta/pure |
13 g. |
Hakket løg |
13 g. |
Revne/finthakkede gulerødder |
6 g. |
Majs |
13 g. |
Rød peberfrugt |
25 g. |
Skummetmælk |
75 g. |
Vand |
|
Salt, peber, hvidløgspulver, oregano, chili |
|
|
|
Tilbehør |
13 g. |
Fuldkornsris |
37 g. |
Blomkålsris |
5 g. |
Revet mozzarella 15% (Karolines køkken) |
20 g. |
Cheasy fraiche 5% |
Fremgangsmåde:
- Kog risene i let saltet vand, som anvist på pakken
- Brun kødet i en gryde
- Tilsæt krydderier, løg, peberfrugt, majs og gulerødder til kødet.
- Tilsæt kidney bønner
- Tilsæt tomat pasta til kødet og rør det sammen.
- Tilsæt mælk og vand og rør.
- Lad det simre 10-15 min., rør i det en gang imellem så det ikke brænder fast.
- Hæld blomkålsrisene i en skål med vand og giv dem et par minutter i mikroovnen.
- Anret på en tallerken og drys revet mozzarella henover.